VIVID+ bestaat uit 55 assistentiewoningen

Net zoals bij de andere appartementen is de gunstige ligging een enorme troef. Pakweg de supermarkt, de apotheek of het lokale dienstencentrum zijn vlak bij de deur. En het grootste pluspunt is: eens terug thuis kan u ten volle genieten van de rust, afgeschermd van het rumoer van de studentenstad.

Net zoals bij de andere appartementen is de gunstige ligging een enorme troef. Pakweg de supermarkt, de apotheek of het lokale dienstencentrum zijn vlak bij de deur. En het grootste pluspunt is: eens terug thuis kan u ten volle genieten van de rust, afgeschermd van het rumoer van de studentenstad.

VIVID+ App 2.10

De woningen van VIVID+ bevinden zich in de hoek van het park met de Dijle. De oostgevel ligt pal aan de rand van het water. Deze groene setting is ideaal voor een dagelijkse wandeling of een praatje op een bankje.
In het gebouw zelf vindt u prachtige gemeenschappelijke ontmoetingsruimtes.

De assistentiewoningen zijn bewust onder één dak gebracht met de reguliere appartementen uit het project. De bewoners van alle leeftijden leven deur aan deur. Zo geeft VIVID+ een belangrijke meerwaarde aan de rest van het project.

VIVID+ Badkamer
VIVID 5

VIVID+ is zo ontworpen en ingeplant, dat de lichtinval en het zicht op park en water optimaal worden ervaren. De lange zuidgevel aan de parkzijde kenmerkt zich door de opeenvolging van ruime terrassen en hoge ramen. Per verdieping springt de gevel een stukje in. Dit geeft het gebouw haar karakteristieke trapvorm.

De terrassen kunnen afgeschermd worden met glazen schuifpanelen. Bewoners kiezen zelf de stand en de kleur van de schermen, zo ziet de gevel er op elk moment van de dag anders uit.

Op de begane grond zijn er twee doorsteken voorzien. Zo fietst of wandelt u vlot vanuit het park, via de autoluwe straat, naar de hoofdingang van het gebouw. Ook de gevel aan de straatkant heeft een kenmerkende trapvorm.

Het gloednieuwe publieke park naast VIVID+ creëert waardevolle ademruimte voor de hele buurt. Park tweewaters is een ontwerp van de geronommeerde landschapsarchitect Bas Smets. Het bestaat uit een groen valleipark aan de rand van de rivieren Dijle en Vunt, en een speelbos in de zone tussen VIVID+ en de Balk van Beel.

Bas Smets
Lucid Leuven Valleipark

In de bocht van de Dijle en de Vunt maken we terug een natuurlijke dal. Door het terrein geleidelijk af te graven naar het water toe, krijg je een mooi uitzicht op de rivieren beneden. Zo maken we van het water, dat verscholen lag in het landschap, terug een aangename aanwezigheid in de omgeving. Deze glooiende ligweide gericht naar het Zuiden, is de perfecte locatie om tot rust te komen in de stad.