Groene stadspoort tussen de Vaartkom en het centrum

Wie van het centrum van Leuven naar de Vaartkom wandelt, doorkruist het toekomstige park Tweewaters. Aan de rand van dat park komt VIVID+.

VIVID_1_elisabeth_verwaest15

Vlot bereikbaar, overal dichtbij

Via één van de drie bruggen over het water, wandelt u in nog geen tien minuten naar het winkelhart van Leuven. In een straal van 1 km vindt u drie grote supermarkten. Het station en de verschillende scholen in de buurt zijn gemakkelijk te voet of met de fiets te bereiken.

VIVID+ ligt vlak aan de Leuvense Ring. Ideaal dus voor pendelaars richting Brussel, Antwerpen of Limburg. Parkeren is nooit een probleem, op een private plek onder het gebouw, of in de publieke parking Tweewaters ernaast.

Stad voor het leven

Leuven is een stad in beweging, met het ene been in de geschiedenis en het andere in de toekomst. Haar universiteit is één van de oudste van Europa, en tegelijkertijd één van de meest innovatieve. De lijst van baanbrekende ideeën die hun oorsprong vonden aan de oevers van de Dijle is lang en blijft groeien.

De centrumstad staat bekend als een charmante, bruisende plek, met troeven voor jong en oud. Ze werd recent nog internationaal bekroond omwille van haar kindvriendelijkheid, onderwijs en duurzaamheid. Velen komen hier dan ook toe als student, en blijven plakken voor het leven.

Lucid Leuven Street View Zoom
lucid-image8

De Vaartkom: transformatie tot een levendige stadswijk

De Leuvense mix van traditie en vernieuwing vindt u ook in de Vaartkom. Deze oude industriële site rond de Vaart en de Dijle, begon tien jaar geleden aan een ambitieuze transformatie tot een levendige, groene stadswijk. De beschermde historische gebouwen worden in ere hersteld en krijgen een tweede leven als woonproject of commerciële ruimte. Moderne architecturale hoogstandjes geven de buurt een nieuw elan.

De aanleg van nieuwe parken, verkeersvrije pleinen en fiets -en wandelpaden maakt van de Vaartkom een sfeervol en uniek stuk Leuven.

Tweewaters: wijk voor de toekomst

VIVID+ maakt deel uit van de duurzame woonwijk Tweewaters. Dit ambitieuze pioniers-project staat voor een nieuwe manier van wonen en leven: de combinatie van hedendaags comfort met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

Ruimtegebruik, materialen, energie en diensten worden zo efficiënt mogelijk op elkaar afgestemd.

lucid-image5
Scroll to Top