VIVID: 89 appartementen en 55 assistentiewoningen

VIVID is een woonproject, gerealiseerd door AG Residential op de site Tweewaters. Hier combineert u de gezellige drukte van de stad met het heilzame effect van een groene omgeving. Het gebouw werd ontworpen door de internationale toparchitect Xaveer de Geyter.

Wonen aan park en water

Aan de rand van het nieuwe park Tweewaters met zicht op Dijle en Vunt

Parkgevel met zonneterrassen

Genereuze zuid-gerichte terrassen met zicht op het park

Waaier aan mogelijkheden

Ruime variatie aan appartementtypes voor een breed doelpubliek

Volledige doorzonning

Optimale georiënteerde appartementen voor maximaal daglicht

Aandacht voor duurzaamheid

Een ecologisch verantwoord project, met een blik op de toekomst

VIVID, een waaier aan mogelijkheden


VIVID is ontworpen als een horizontale balk van vijf verdiepingen hoog. De lange zuidkant van het gebouw volgt de rand van het park. De oostgevel valt samen met de oever van de Dijle. De straat aan de noordzijde wordt een gezellige, toegankelijke plek waar enkel plaatselijk verkeer is toegelaten.

In het gebouw komen 89 appartementen en 55 assistentiewoningen. In de plint aan de straatkant is plaats voor zes handelspanden. Deze variatie in het aanbod zorgt voor een levendige mix van ruimtes en bewoners.

In de twee ondergrondse niveaus komen parkeerplaatsen, kelders en ruime fietsenbergingen voor alle bewoners. Bezoekers kunnen altijd met hun auto terecht in de publieke parking naast het gebouw.

Ontdek het aanbod

VIVID+, assistentiewoningen met een plus


VIVID+ zijn de erkende assistentiewoningen in het project. We bieden hier naast professionele zorg ook een aangename woonomgeving en een ruime keuze uit verschillende woningtypes.

ontdek het aanbod

lees meer over VIVID+ ›

Wonen aan het park en water


Tegelijk met VIVID wordt het park Tweewaters aangelegd, een groene zone aan de rivieren Dijle en Vunt. Dit publieke park wordt deels een natuurlijke vallei, met zicht op de twee waterlopen, en deels een speelbos. Een netwerk van fiets- en wandelpaden, met bruggetjes over het water, verbindt VIVID met de binnenstad.

Lees meer over het park

“Het spel met de glazen panelen van de terrassen, zorgt voor een soort ‘tinteling’ in de zuidgevel.”

Xaveer de Geyter, architect

Hoogwaardige architectuur


VIVID is zo ontworpen en ingeplant, dat de lichtinval en het zicht op park en water optimaal worden ervaren. De lange zuidgevel aan de parkzijde kenmerkt zich door de opeenvolging van ruime terrassen en hoge ramen. Per verdieping springt de gevel een stukje in. Dit geeft het gebouw haar karakteristieke trapvorm.

De terrassen kunnen afgeschermd worden met glazen schuifpanelen. Bewoners kiezen zelf de stand en de kleur van de schermen, zo ziet de gevel er op elk moment van de dag anders uit.

Op de begane grond zijn er twee doorsteken voorzien. Zo fietst of wandelt u vlot vanuit het park, via de autoluwe straat, naar de hoofdingang van het gebouw. Ook de gevel aan de straatkant heeft een kenmerkende trapvorm.

“VIVID staat voor leven, met respect voor het leven. Daarom kiezen we voor een ecologisch verantwoord project, met een blik op de toekomst.”

Bewust bouwen voor de toekomst


Alle appartementen in het gebouw zijn lage-energiewoningen die ruimschoots aan de EPB-eisen voldoen. Er worden zo veel mogelijk maatregelen genomen om het energieverbruik tot een minimum te beperken.

Daarnaast zijn aantal extra’s voorzien om een duurzame levensstijl te ondersteunen zoals ruime fietsenstallingen, thuisleveringskasten en sorteerstraatjes.